Kruidenactiviteiten in zomer, volwassenen

11/05/2018 - 11:04

Plantenwandeling op 19 juni in Ter Leyen (Assebroek), kroosmeers 1

Natuurwandeling met proevertjes. De zomer staat bijna voor de deur. Dit kan je duidelijk zien in de natuur: vlierbloesems, geurige rozen … Samen met een herboriste onderzoeken we de eetbaarheid van wilde planten. Er worden proevertjes aangeboden, en doorheen de wandeling kan je genieten van plantenverhalen van vroeger en nu.

30 juni

- Voormiddag 'koken met wilde planten' in Hoeve Hangerijn, gemeneweideweg zuid 113.

Eerst maken we een wandeling om te kijken wat groeit. Nadien maken we allerhande gerechtjes met wilde planten

€15, kinderen gratis

- Namiddag 'natuurwandeling met proevertjes in Ryckeveldebos', nabij Hoeve Engelendale,

De zomer is net van start gegaan. Dit kan je duidelijk zien in de natuur: geurige rozen, de eerste bessen … Samen met een herboriste onderzoeken we de eetbaarheid van wilde planten. Er worden proevertjes aangeboden, en doorheen de wandeling kan je genieten van plantenverhalen van vroeger en nu. Geschikt voor beginnelingen.

4 juli: Grootouder- kind namiddag in Ter Leyen. Op drie juli staat een kruidenfee klaar om jullie te ontvangen. Een toverspreukje hier, een toverspreukje daar, en voor je het weet, is het eten klaar … Er worden kruidenhapjes bereid en op het einde kunnen jullie van je zelfgemaakte soep smikkelen.

9 juli: EHBO- kruiden

Workshop tijdens de 'Burgeracademie voor het klimaat' op de Drijvende School, een kunstwerk van de Triënnale.Welke producten kan je inzetten in een natuurlijke huisapotheek? Verkoudheden, een maag-darmstelsel die van slag is, kruiden kunnen verzachten. Zowel verse kruiden, oliën als tincturen komen aan bod. Je hoort het in deze lezing.

20 augustus

Kruideninfusies in Bulskampveld

Reacties