Koekoek, euuh neen, Klepperde klep ...

Ontstaan Roots

Want het idee om VZW Roots op te richten, zag het levenslicht in 2017.
Toen ik om vijf uur 's morgens nog steeds geen oog dicht gedaan had door muggen en ongewone tropische temperaturen, besloot ik maar om op te staan. Als een zombie begon ik nachtelijke ik-kan-niet-slapen nonsens te typen op mijn computer. Maar plots kreeg ik een idee: Roots oprichten! De meeste ideeën komen en gaan, maar dit idee bleef plakken. Dagen. Weken. Maanden.

Roots zou een organisatie, eenmanszaak of bedrijf worden die mensen terug naar hun 'wortels' laten keren. Zonder teveel te willen beleren, op een praktische, niet-dwingende manier. De activiteiten zouden kleinschalig zijn, de focus zou vooral liggen op beleven en minder op 'doelstellingen'. Mensen worden omver geslagen met doelstellingen. Wat niet betekende dat Roots een richtingloze organisatie zou worden...

Ik praatte erover met andere mensen, en algauw waren er Wouter en Marleen die deze visie mee wilden ondersteunen. Samen besloten we om Roots op te richten als vzw. Op dit moment doet Wouter de boekhouding. Marleen helpt mee om sponsoring te zoeken.

En ik? Ik ben Ann, een 28-jarige mevrouw (blijkbaar ben ik al de grens overschreden waar mensen me 'meisje' noemen) die zot is van de natuur, en een voorliefde heeft voor alles wat plant is. Op geregelde basis ga ik 'wwoofen' op biologische boerderijen, en ik deed ook een jaar vrijwilligerswerk in een psychiatrisch dagcentrum op het platteland (2011), waar mijn herboristenhartslag nog harder begon te kloppen.

Van opleiding ben ik sociaal verpleegkundige. Ik werkte verschillende jaren als opvoeder, waar ik onder andere een natuuratelier opstartte. Ik haalde mijn herboristendiploma, gaf van 2014 tot 2017 allerlei natuurgerichte activiteiten. Deze activiteiten gingen van koken met wilde planten tot natuurbeleving voor mensen met een beperking.
Sinds eind 2017 ben ik freelancer/zelfstandige. Naast natuur die mijn hart sneller doet kloppen, schrijf ik ook kinderverhalen.
Binnen vzw Roots druk ik mijn stempel op de natuuractiviteiten, door het organiseren van natuurkampjes, kruidenworkshops en natuurbeleving voor mensen met een beperking.

Ontstaan Roots
Ontstaan Roots