Verhaalnamiddagen

Maandelijks organiseert onze vzw verhaalnamiddagen voor kinderen van vier tot zes jaar.

In 2021-2022 vinden de verhaalnamiddagen plaats in de theaterzaal van de bib van Sint-Kruis. Adres: Moerkerkse Steenweg 190.

De zaal biedt heel wat mogelijkheden: een spontane toneelvoorstelling, zoektochten in verborgen hoekjes, het uitbeelden van het verhaal ...

Typisch voor onze namiddagen

De verhalen zijn zelf geschreven, Er zit dus heel veel liefde in. De kans dat je zoon/dochter ze al kent is dus ook klein tot onbestaande;) We spelen in op de seizoenen. Wat leeft er op dit moment? Welk verhaal past erbij? We bieden een mix aan van activiteiten die bij het verhaal passen. De namiddagen zijn dus geen pure luisternamiddagen, maar middagen waar de kinderen afwisselend luisteren, het verhaal uitbeelden, knutselen, zoeken naar puzzelstukjes...

Voor wie?

Voor kinderen die in de tweede en derde kleuterklas zitten. Eerste leerjaar kan ook, indien je kind houdt van verhalen. Uit ervaring matcht de tweede en derde kleuterklas het meest met wat we brengen, maar alles is bespreekbaar. De rode draad is verbeelding, fantasie. Voor kinderen die zich graag onderdompelen in fantasievolle werelden (maar eerlijk...welk kind niet?;-))

Prijs?

€10/namiddag en €65 voor de hele reeks van acht namiddagen.

Wanneer?

Elke tweede woensdag van de maand, vanaf oktober 2021 tot juni 2022, van 13u30 tot 16u. Niet in de schoolvakanties- niet de tweede week van april, dan is het paasvakantie. Naopvang op aanvraag. Alle data vind je hieronder:

13 oktober

10 november

8 december

12 januari

9 februari

9 maart

11 mei

8 juni

Je kan ook apart inschrijven. Kinderen die voor de hele reeks inschrijven, krijgen voorrang.

Inhoud?

13 oktober: Het verhaal van Meneertje Altijd Hetzelfde & Meneertje Altijd Anders. Ze vinden mekaar niet zo fijn, tot een gebeurtenis hen dichter bij mekaar drijft.

10 november: Hagedis is uitgenodigd op het feest van Vlo. Hij moet hiervoor kilometers stappen. Hij is niet van de snelste, met alle gevolgen van dien. Zal hij er op tijd geraken?

8 december: De ondersteboven slakken die de wereld graag eens bovenste-onder willen beleven.

12 januari: Het verhaal van Grumpie Grijpgraag. Een grijpgraag mannetje komt tot inzicht wanneer hij een bijzonder ding ontmoet...

9 maart, 11 mei en 8 juni zijn nog onder constructie ;)

Op het einde van de reeks kan je een boekje kopen met alle verhalen in.

Het boek van 2020-2021 is hier te koop:

https://pod.storyland.be/annvandenbossche

Meer info

Klik hier