Verhaalnamiddagen

Wat info over de inhoud van de eerste verhaalnamiddag

!Gratis tickets voor onze eerste verhaalnamiddag kan je bestellen via volgende link op eventbrite

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-verhaalnamiddag-5-februari-85616085015

Let wel: de eerste keer is gratis, maar als je bestelt, rekenen we erop dat je komt. De plaatsen zijn namelijk beperkt. We werken altijd in kleine groepjes.

Maandelijks organiseert onze vzw verhaalnamiddagen voor kinderen van vier tot zes jaar.

We hebben eventjes moeten zoeken naar een nieuwe vaste locatie, maar vonden deze uiteindelijk in Sint-Jozef. We vonden er een zaal die heel veel mogelijkheden biedt. Een spontane toneelvoorstelling, zoektochten in verborgen hoekjes, het uitbeelden van het verhaal ... yes!

Typisch voor onze namiddagen

De verhalen zijn zelf geschreven, met uitzondering van 2 maart. Er zit dus heel veel liefde in. De kans dat je zoon/dochter ze al kent is dus ook klein tot onbestaande;)

We spelen in op de seizoenen. Wat leeft er op dit moment? Welk verhaal past erbij? We bieden een mix aan van activiteiten die bij het verhaal passen. De namiddagen zijn dus geen pure luisternamiddagen, maar middagen waar de kinderen afwisselend luisteren, het verhaal uitbeelden, knutselen, zoeken naar puzzelstukjes...

Voor wie?

Voor kinderen die in de tweede en derde kleuterklas zitten.

De rode draad is verbeelding, fantasie. Dus voor kinderen die zich graag onderdompelen in fantasievolle werelden (maar eerlijk...welk kind niet?;-))

Prijs?

De eerste verhaalnamiddag is gratis. Kom dus gerust eens proeven!

Voor de andere: €5/ namiddag.

Wanneer?

Elke eerste woensdag van de maand, vanaf februari 2020

Van 13u30 tot 16u30

5 februari: Thema warmte. Het verhaal van Egel die na een lange zoektocht uiteindelijk warmte vindt...bij zijn mede-egeltjes. We onderzoeken hoe we wat warmte kunnen vinden in de ruimte (kampje bouwen? Egeltjesdans?)

4 maart: Thema fabel. Korte fabeltjes van Jean De La Fontaine

1 april: Thema Pasen. Het verhaal van Gouddwerg en de eieren. Gouddwerg loopt de 'snaterziekte' op. Geen zorgen, het is een ongevaarlijke ziekte maar toch wel zeer...euh ... ongemakkelijk. Met wat hulp van de kinderen kan hij zeker genezen.

Tijdens deze namiddag zal 'zoeken' centraal staan. Breng dus maar je speurneus mee...En als je er geen hebt, geen probleem: we zullen zelf ook een speurneus maken.

6 mei: Thema: licht

Het verhaal van de sprankeltjes.

Sprankel is een grote bol, die beslist dat hij niet meer alleen wilt zijn. Daarom deelt hij zich op in duizenden, miljarden..oneindig veel stukjes! Uit elk stukje komt iets tot leven...een dier, een mens... Maar om alles tot leven te wekken, is er muziek nodig!

Dit verhaal is oneindig qua mogelijkheden. Wij houden het bij het bij uitbeelden en het maken van poppen op verschillende originele manieren.

3 juni: thema: ontluikende zomer

Het zaadje dat maar niet wilde groeien.

Op de laatste verhaalnamiddag van het schooljaar zoeken we uit hoe we van iets kleins iets groots kunnen maken. Hoe we van zaadjes plantjes kunnen maken. En we worden ook zelf een zaadje.

Contacteer ons

meer info