verhalenbusje

Vanaf juli 2021 vinden onze eerste activiteiten plaats in het verhalenbusje. Het verhalenbusje is een samenwerking tussen vzw Roots en troubadour21(.be)

Vzw Roots organiseert activiteiten voor kinderen in en rond het busje. Dit in kleine groepen.

Deze zomer vinden er enkele activiteiten plaats in het verhalenbusje:

27/8 in Moerkerke. Deze verhaalnamiddag vindt plaats van 14 tot 17u, in een oude hoeve met dieren, te Moerkerke. Deze mooie plaats spreekt tot de verbeelding: de boomgaard, dieren en rijke geschiedenis maken dat deze plaats uitermate geschikt is voor het vertellen van verhalen. Op 27/8 vertel ik er een natuurverhaal over de zon. Gekoppeld aan het verhaal, maken we een natuurknutsel en spelen we een spel. Deze activiteit gaat door enkel met inschrijving. Max acht kinderen. Nadien kunnen de ouders een theetje of iets fris drinken en genieten van een verhaal. Adres : Damweg (bij inschrijving meer info)

29/8 in Ichtegem. Ik parkeer het busje in een grote weide met poel. Volg de wegwijzers naar de boomgaard van Vie, waar binnenkort kinderyoga en activiteiten met ezeltjes zullen gegeven worden. Ouders/begeleiders én jonge kinderen zijn welkom om in een magische sfeer samen naar een natuursprookje te luisteren. Om 14u, 15u en 16u vertel ik het verhaal. Na het interactieve verhaal is er een creatieve verwerking waarbij ouders en kinderen kunnen aan deelnemen. Er is een geïmproviseerde bar waar je in alle rust kan genieten van een samengesteld kruidentheetje of een fris drankje. Een ideale manier om kennis te maken met de kracht van verhalen! In de buurt kan je ook mooie wandelingen maken- de activiteit kan dus perfect gecombineerd worden met een wandeling.
Waar? Kasteelstraat te Ichtegem (volg de wegwijzers en het wordt duidelijk)

Om in te schrijven - vermeld de activiteit en naam

Klik hier